3 nederlanders betrokken bij busongeluk. (2 doden)

Discussie in 'Filippijnen' gestart door vliegende hollander, 13 feb 2014.

 1. vliegende hollander

  vliegende hollander New Member

  Lid geworden:
  1 mei 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Chauffeur busramp ook overleden

  De chauffeur van de busramp in Bontoc is overleden , hoewel die al buiten levensgevaar was. Bij het ongeluk waren 3 buitenlandse toeristen betrokken,, een Nederlandse vrouw en een Canadees en nog 12 filippijnse mensen zijn om het leven gekomen.
  Een Nederlandse vrouw behoord tot de overlevenden
  http://www.abs-cbnnews.com/image/ima...sh-mt-province

  Hoewel de busmaatschappij heeft verklaard dat de bus maar 3 jaar oud is en in goed conditie, hebben passagiers verklaard, dat de chauffeur heeft geroepen dat de remmen weigerden en de bus steeds meer snelheid maakte. De conducteur is er dan ook uitgesprongen

  Nu blijkt dat de busmaatschappij Florida bus zonder vergunning reed op dit traject, en er met nummerplaten is gesjoemeld.

  Alle bussen van Florida zijn intussen voor 30 dagen geschorst, dus mogen in ieder geval niet rijden.
  Hoewel in de loop der jaren de bussen in Filippijnen steeds nieuwer zijn geworden, zijn ongelukken aan de orde van de dag.
  Vaak word de oorzaak nauwelijks onderzocht ,of de bus maatschappij betaald om de zaak in de doofpot te stoppen. Het feit dat bij dit ongeluk buitenlanders en ook een bekende Filippijnse artiest was betrokken, maakt dat dit minder snel in de doofpot zal belanden.
   

Deel Deze Pagina