3 weekse rondreis met 2 kinderen.

Discussie in 'Canada' gestart door Bingel, 2 mrt 2013.

 1. Bingel

  Bingel New Member

  Lid geworden:
  2 mrt 2013
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo allemaal,

  Wij zijn van plan om in de zomer van 2014 een 3 weekse rondreis te maken samen met 2 kinderen (7 en 9).
  De aanleiding van dit avontuur zijn de Orka's, dit is een must.
  Maar verder zijn de wensen veel natuur, watervallen, wild life en avontuur.
  Lid worden van dit forum is onze eerste stap. We hebben dus nog geen idee hoe of wat. Liefst willen we een camper huren en rijden van Calgary naar Vancouver. Ik vermoed dat ron Vancouver voor ons het mooiste is.
  Graag wat tips, ideeen, advies over wat wel en niet te doen, waar kun je het beste voor een Camper kijken, welke tijd is het beste om Orka's te zien. Zijn er meer mensen die met kinderen gereisd hebben. Nou ja kortom alles is welkom :)
  Gr Inge
   
 2. Jos64

  Jos64 New Member

  Lid geworden:
  8 jul 2012
  Berichten:
  12
  Leuk Bevonden:
  1
  Hoi Inge ,

  Canada is een geweldig mooi land en jullie zullen daar veel moois gaan zien . Canada is ook ontzettend groot , dus zullen jullie keuzes moeten maken in wat je allemaal kunt zien en doen in 3 weken . Ga dus een lijstje maken met de dingen die je allemaal wilt gaan doen en zien en van daaruit een route vaststellen . Zorg dat de afstanden niet te groot worden en dat je niet te veel uren in de camper moet gaan doorbrengen , maar veel buiten in de natuur kunt zijn . De mooiste plekken om Orca's te zien is vanaf Vancouver Island vanuit Campbell River en Telegraph Cove / Alder Bay .Een route vanuit Calgary via de Rocky Mountains naar Vancouver Island en eindigend in Vancouver is goed te doen in 3 weken . De beste tijd voor Orca's te zien in de wateren rond Vancouver Island is medio Juni tot eind September . Wat de camper betreft gewoon de aanbiedingen in de gaten gaan houden en ook kijken naar een "fly and Drive" pakket waar de vliegtickets en camperhuur gezamenlijk in 1 prijs aangeboden worden . Het type camper is dan ook belangrijk en daar zullen jullie zelf een keuze in moeten maken .

  Veel plezier alvast met de voorbereidingen .

  Jos .
   
 3. Wilma5

  Wilma5 New Member

  Lid geworden:
  17 sep 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo Inge,

  Wij hebben onze camper geboekt via Motorhomebookers.com. Het scheelt om rechtstreeks te boeken. Wij reizen ook met 2 kinderen en met een 4 persoons-camper. Via email is het contact goed om te reserveren en te vragen. Advies is wel om zo vroeg mogelijk de camper te boeken. Wij gaan op 1 augustus dit jaar en we hebben in september vorig jaar al geboekt.
  Succes!! Groetjes Wilma
   
 4. Bingel

  Bingel New Member

  Lid geworden:
  2 mrt 2013
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Dank jullie voor jullie tips, hoop meer te kunnen ontvangen.
  Wilma mag ik je misschien vragen welke camper jullie hebben gehuurd en waar kan ik prijzen vinden op de site??
   
 5. Wilma5

  Wilma5 New Member

  Lid geworden:
  17 sep 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi Inge,

  Wij hebben de Motorhome C-Medium
  van Four Seasons geboekt.
  Wanneer je op de site bent kijk je links op de pagina daar staat dan RV hire. Het wijst vanzelf. Je kunt het beste compare prices aanklikken. De datum van heen/terugreis en dan zie je vanzelf wat de camper kost en welke voor jullie het beste/goedkoopste is.
  Succes!!
   
 6. Wilma5

  Wilma5 New Member

  Lid geworden:
  17 sep 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi Inge

  Let op de prijzen zijn in Engelse ponden!!
   
 7. wallie

  wallie New Member

  Lid geworden:
  6 jun 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Je bent altijd voordeliger uit met het boeken van een combi camper/vlucht, dan met het apart boeken van camper en een vlucht.
  Kijk voor aanbiedingen of neem eens contact op met:

  www.wrc.nl
  www.travelhome.nl
  www.gocanada.nl
  www.tioga-tours.nl
  www.askja.nl
  www.wereldcontact.nl

  Allen staan goed bekend en zijn deskundig inzake Canada-reizen.
  De mooiste plek om orca's te zien is vanaf San Juan Island (bereikbaar met de ferry vanuit Sidney(Vancouver Island)), met name vanaf de oever bij Lime Kiln Park. Nergens zal je ze van dichterbij kunnen zien en bovendien breng je op die manier de orca's niet nog meer in gevaar. Helaas is het massa-toerisme vanuit Victoria en Vancouver één van de grootste oorzaken van de achteruitgang(in gezondheid en aantal) van deze groep orca's.
  De beste en mooiste orca-tours met de boot maak je vanuit Telegraph Cove/Alert Bay op Vancouver Island. Dit is een andere groep orca's en het toerisme is hier nog (gelukkig) wat beperkter van omvang. Vooral de tocht met de zeilboot van Seasmoke is een geweldige belevenis.

  www.seaorca.com

  Verder is het vaak een kwestie van keuzes maken. Er is veel te veel zien om in 3 weken(of 3 maanden) te vangen.
   
 8. wallie

  wallie New Member

  Lid geworden:
  6 jun 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Moet zijn:

  www.tiogatours.nl
   
 9. Bingel

  Bingel New Member

  Lid geworden:
  2 mrt 2013
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Super, ik ben heel blij met al deze tips.
  Ik merk dat ik het moeilijk vind om een start te maken, weet niet goed waar te beginnen.
  Maar met jullie hulp gaat het lukken. :)
   
 10. Rentia

  Rentia New Member

  Lid geworden:
  28 apr 2013
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi Inge,
  De beste tijd om orca's te bekijken in Campbell River, VI vanaf mei t/m september. Op dit moment zijn ze al in de buurt, vorige week al een aantal dgn. gesignaleerd. In de zomer hebben we hier ook de resident orca's zij verblijven gedurende de zomer in de buurt van CR. De transients ( mammal eating ) komen en gaan. Het gebied is erg groot in deze omgeving, waardoor je hier zeker niet te maken hebt met hele volksstammen die een tour willen maken. De meeste Whale Watch bedrijven hier gaan met een max. van 12 pers. per boot.
  Voor wat betreft de voorbereidingen voor je reis/route is, ga een schema maken wat je graag wilt zien/doen en waar. Het gebied is erg groot en de afstanden soms enorm. In 3 wkn. kun je al aardig een mooie route opstellen. In het verleden 6 keer naar Canada geweest waarvan 5 keer camper en 1 keer auto. Inmiddels neergestreken in Campbell River VI.
  Gr. Rentia
  Campbell River, BC
   
 11. Didier83

  Didier83 New Member

  Lid geworden:
  31 mei 2013
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo Inge,

  Ik heb voor dit jaar in augustus een orca-tour geboekt via Eagle Eye Adventures: www.eagleeyeadventures.com

  Ik ben op deze site terecht gekomen via een ander forum waar deze touroperator werd aanbevolen voor Campbell River. Het wordt overigens uitgebaat door Nederlanders, dus de site is ook beschikbaar in het Nederlands. Nu heeft dat voor niet meegespeeld om voor hen te kiezen (ben overigens Belg :)). Het ziet er gewoon enorm goed georganiseerd uit en ge kunt betalen via PayPal.

  Succes ermee!
   

Deel Deze Pagina