auto goedkoop huren

Discussie in 'Ijsland' gestart door endrik en krista, 4 jan 2011.

 1. endrik en krista

  endrik en krista New Member

  Lid geworden:
  4 jan 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  ben van plan samen met me vriendin naar ijsland te gaan ......net al veel aanbieders gezien om een auto te huren.wat me opviel ,is dat er nog wel een groot aanbod was met een hoop verschil qua prijs. Iemand nog enige idee wat en hoe? alvast bedankt
   
 2. liesje1928as

  liesje1928as New Member

  Lid geworden:
  12 sep 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  hoi,
  Ik vorig jaar naar Ijsland geweest. We hadden een auto gehuurd via de ijsspecialist (reisburo) hier in nederland. Zij gebruiken Geysir als hun verhuurbedrijf. Dit was ons goed bevallen. We dachten dat wanneer er problemen zouden komen het wat fijner was om een reisburo te hebben om contact op te nmen.

  De prijs was netjes, een informatie pakket was er ook bij.
  We hadden een kleine economy auto gehuurd. Maar achteraf hadden we er toch liever een gehad die ook op de F roads mag, dan heb je net wat leukere wegen om te rijden.
  Heel veel plezier!

  elizabeth
   
 3. endrik en krista

  endrik en krista New Member

  Lid geworden:
  4 jan 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  hey elizabeth,

  ik ga gelijk even kijken de hoe en de wat.bedankt voor de tip ,gaat volgens mij helemaal goed komen.

  gegroet krista en endrik.

  doei
   
 4. nienkebee

  nienkebee New Member

  Lid geworden:
  4 feb 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Wij hebben in Reykjavik voor een week een auto gehuurd bij Sixt, een of ander plaatselijke verhuur. Was echt prima!
   
 5. lies44

  lies44 New Member

  Lid geworden:
  13 mrt 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi,

  Sta ook op het punt een auto te huren maar twijfel beetje aan welke opties (verzekeringen)echt nodig zijn. We zijn niet van plan ver van de ringweg af te wijken.
  Welke verzekeringen zijn aan te raden?
  Is gravel protection nodig?

  bedankt voor de info
   
 6. stijn_hemeryck

  stijn_hemeryck New Member

  Lid geworden:
  21 mei 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Is het echt nodig om je auto voordien te reserveren? of kan dit ook gewoon terplaatse bij kleine bedrijfjes?
   
 7. herman Dailybits

  herman Dailybits New Member

  Lid geworden:
  4 okt 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Afgelopen september goede ervaringen met cheapjeep gehad.

  De auto (grand vitara) had natuurlijk wat kleine problemen, maar niets ernstigs en de prijs was er ook naar.

  2300km op 10dagen gereden met zeker een 600km op F-wegen zonder enig probleem.

  Ik post over enkele dagen onze volledige reisgids nog online op mijn website (dailybits.be).
   
 8. Isabelle_Dm

  Isabelle_Dm New Member

  Lid geworden:
  29 aug 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Wij hebben via BBI geboekt - is niet aan te raden vonden wij - maar het autohuurbedrijf had een goede service en voor de goedkoopste variant Hundai i10 hebben we 63 euro per dag betaald. Ook werkt car rental Atak samen met N1 benzinestations (je krijgt kortingspas mee en krijgt 0,03 cent korting per liter), ook krijg je een pasje mee waarmee je bij Oilis gratis koffie kunt gaan drinken. We hebben het in Husavik 1 keer gedaan en natuurlijk kan ik mijn bevindingen enkel van die éne keer kwijt, maar eerlijk, de koffie was niet zo heel lekker... Atak zit bij de luchthaven (niet óp de luchthaven), maar brengt je met een shuttle-service naar het bedrijf en de laatste dag brengt hij je terug naar het vliegveld. Ze zijn voor ons speciaal even omgereden langs de andere kant gereden om ons te tonen waar we konden inchecken. Zeer goede service! Ik zou hoe dan ook - waar je ook rijdt in IJsland - een all-inclusive verzekering (zónder eigen risico) afsluiten! Als je zelf je auto niet in elkaar rijdt, doet iemand anders het wel... En dat is echt niet overdreven. Er is op onze reis bij de Westfjorden een vogel tegen onze auto uit het niets plots gevlogen (ze waarschuwen met bordjes voor grote aantallen vogels die achter elkaar voor je auto doorvliegen, deze hebben we àltijd kunnen ontwijken), deze vogel vloog plots uit het niets met zijn snavel tegen onze rechterbumper en er zat een deukje in (Atak deed over zoiets gelukkig niet moeilijk, misschien omdat we eerlijk ook naar hem toe zijn geweest waar we wèl echt schade hadden). Daarna waren we de Westfjorden uit, op grevelwegen hebben we nooit problemen gehad en plots rijdt er een 4x4 voor ons, rijdt net over een grote steen, hup vliegt bij ons in de voorruit, grote ster erin! 675 euro heeft die ruit gekost! Gelukkig waren we all-in verzekerd, anders heb je met een normale verzekering nog een eigen risico van 2500 en waren we dus 675 euro armer geweest als we dit niet hadden gedaan. De werknemer bij Atak zei tegen ons dat dat normaal is in IJsland en dat hij dit jaar al 30 ruiten had moeten vervangen, no big deal voor hem blijkbaar! Haha, voor ons gelukkig ook niet, de verzekering zal er waarschijnlijk wel minder om hebben kunnen lachen! :p
   

Deel Deze Pagina