Beoogde herinvoering van het partnerbeleid

Discussie in 'Fortaleza' gestart door info@ajuda.nl, 10 jan 2013.

 1. info@ajuda.nl

  info@ajuda.nl New Member

  Lid geworden:
  28 okt 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0

  Met ingang van 1 oktober 2012 zijn de gezinsmigratiemaatregelen in werking getreden. Eén van de maatregelen is dat de mogelijkheid van gezinshereniging en gezinsvorming is beperkt tot het kerngezin, dat wil zeggen tot de echtgenoten/geregistreerd partners en minderjarige kinderen. Het partnerbeleid, het beleid verruimde gezinshereniging, waaronder het ouderenbeleid, en het beleid familiebezoek is per 1 oktober afgeschaft.

  Naar aanleiding van het Regeerakkoord, waarin is vastgelegd dat voor gezinshereniging en -vorming een duurzame en exclusieve relatie volstaat, heeft de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie de Tweede Kamer bij brief van 21 december 2012 geïnformeerd dat het partnerbeleid, zoals dat gold vóór 1 oktober 2012, opnieuw wordt ingevoerd. Hiervoor is wijziging van het Vreemdelingenbesluit nodig. Het streven is gericht op inwerkingtreding van deze wijziging in de eerste helft van april 2013.

  Bij wijze van overgangsmaatregel zal op (advies)aanvragen voor verblijf bij partner, die op of na 1 oktober 2012 door de IND zijn ontvangen, worden getoetst aan het partnerbeleid zoals dat nog luidde op 30 september 2012. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan zal, met toepassing van artikel 3.13, tweede lid, van het Vreemdelingenbesluit, positief worden beslist.

  Het beleid verruimde gezinshereniging, waaronder het ouderenbeleid, en het beleid familiebezoek, komt niet terug. (Advies)aanvragen met deze vervallen verblijfsdoelen, die op of na 1 oktober 2012 zijn ontvangen, zullen in principe leiden tot een afwijzing.
   

Deel Deze Pagina