Betaalmiddellen in Cambodja?

Discussie in 'Cambodja' gestart door rbwijfjes@hotmail.com, 17 jan 2011.

 1. rbwijfjes@hotmail.com

  Lid geworden:
  3 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik heb begrepen dat de US dollar het handigste betaalmiddel is in Cambodja. Maar kan je ook met Thaise Bath betalen? Wij gaan van de zomer eerst naar Thailand om vervolgens een paar dagen naar Siem Reap te gaan (per vliegtuig) Daarna gaan we weer terug naar Thailand. Het zou voor ons dus heel handig zijn om te kunnen betalen met de Bath. Het is alleen voor souvenirs en kleine aankopen, eten zit al in het arragement en zullen we dus geen geld meer aan te hoeven uitgeven. Als er alleen met Dollars betaald kan worden, hoe kom je dan aan kleine coupures? Uit ASTM's komen dollars heb ik begrepen, is er een ATM op het vliegveld?
   
 2. woutervleeuwen

  woutervleeuwen New Member

  Lid geworden:
  16 feb 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hee Bianca,

  In Siem Reap kan je vrijwel overal je Bahts wisselen voor Riel of Dollars. Echter is de koers niet gunstig. Op het vliegveld van Siem Reap staan ATM's waar je eenvoudig Dollars kan pinnen. Tevens is het handig om in Siem Reap zelf (op de markt) wat Dollars te wisselen in kleingeld (Riel). Altijd handig als wisselgeld en om kleine dingen te kopen.
  Er komen ruim 3.000.000 toeristen naar Siem Reap op jaarbasis. Hiervoor zijn de nodige voorzieningen zeker getroffen.

  Groeten en veel plezier

  Wouter (voormalig reisleider Cambodja, Laos en Vietnam)
   
 3. Jeroentje

  Jeroentje New Member

  Lid geworden:
  2 feb 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  1 dollar is 4000 Riel. Als je iets koopt voor 0,50 dollar cent en je betaald met een dollar krijg je dus 2000 riel wisselgeld. Dit is de makkelijkste manier om aan geld te komen.

  Als je in Thailand bent kun je ook alvast wat bahts omwisselen in dollars. De verschillende wisselkantoortjes in Bangkok hebben goede koersen (gewoon even zoeken)

  Zorg er in ieder geval voor dat je geen grote hoeveelheden Riels overhoudt, want daar kun je buiten Cambodja helemaal niets mee doen.
   

Deel Deze Pagina