Gastgezinnen gezocht!

Discussie in 'Australië' gestart door AFS NL, 11 mrt 2013.

 1. AFS NL

  AFS NL New Member

  Lid geworden:
  11 mrt 2013
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoe leer je een cultuur het beste kennen? Precies, door het te ervaren! Wij bieden u die ervaring aan in een wel hele bijzondere vorm. Met uw hulp en gastvrijheid krijgen wij de mogelijkheid om een buitenlandse scholier te plaatsen in een gastgezin. Dit is een kansrijke ervaring voor de scholier, maar natuurlijk ook voor u als gastouder!

  Uitwisselingsorganisatie AFS is op zoek naar gastgezinnen voor buitenlandse scholieren van tussen de 16 en 18 jaar, die in augustus 2013 vanuit alle hoeken van de wereld komen, dus ook vanuit Australië. Deze scholieren komen naar Nederland om in een klein, maar onvergetelijk jaar kennis te maken met onze cultuur, taal en gewoontes.

  AFS is een internationale, niet commerciële interculturele uitwisselingsorganisatie, die grotendeels op vrijwilligers draait en al decennia actief is in bijna 80 landen, waaronder Nederland. De doelstelling is het tot stand brengen van onderling begrip tussen volken en culturen door vriendschappen over de hele wereld te creëren: “Connecting Lives, Sharing Cultures” is het motto.

  De uitwisselingsstudenten gaan naar een middelbare school in de buurt van hun ‘tijdelijke woonplaats’. Zij beleven deze periode zoals een Nederlandse scholier dat zou doen. Dat betekent voor hen ook: door weer en wind op de fiets naar school! Door de verschillende ervaringen leren ze ontzettend veel over ons land, over de (eet)gewoontes, manier van leven en ook zeker over zichzelf.

  Voor een gastgezin is een ervaring als deze natuurlijk van ongekende waarde. Dit doen de gezinnen dan ook vrijwillig, ze krijgen geen financiële vergoeding. Wat het meeste wordt gewaardeerd is het feit dat deze belevenis ervoor zorgt dat gezinnen internationale contacten opdoen, culturen tot in detail leren kennen en dat er in vele gevallen levenslange hechte relaties ontstaan. Het is natuurlijk ook leuk en vaak verrassend om te zien hoe anderen naar uw gewoonten en gebruiken kijken, waardoor u zelf ook op kleine dingetjes zal gaan letten die u normaal gesproken zonder nadenken doet. Op deze manier worden bepaalde gewoonten en manieren van leven toch een stuk minder vanzelfsprekend. Het is dan ook belangrijk voor het gastgezin om te beschikken over een zekere dosis humor en relativerings-vermogen. Natuurlijk bent u als gastouder wel eens onzeker of kan het voorkomen dat u een eventueel conflict niet altijd zelf weet op te lossen. Gelukkig is er altijd een AFS-vrijwilliger in de buurt om met raad en daad terzijde te staan.

  Mensen die Australië in huis willen halen door huis en hart open te stellen voor een buitenlandse jongere, kunnen vrijblijvend contact opnemen met Manisha Kalloe via manisha.kalloe@afs.org, of het kantoor van AFS in Nederland voor meer informatie: tel. 0297 – 21 40 76, e-mail: info@afs.nl, website: www.afs.nl
   

Deel Deze Pagina