Goedkoop door Ierland voor Studenten?

Discussie in 'Ierland' gestart door jackdaw, 18 feb 2010.

 1. jackdaw

  jackdaw New Member

  Lid geworden:
  18 feb 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo iedereen!

  Wij, 2 studentes, willen deze zomer heel graag naar Ierland. Wij willen graag een beetje rondgaan, hoe maakt eigenlijk niet uit (te voet, op de fiets, met Bus √Čireann wellicht? etc...), gebied in principe ook niet, alhoewel de voorkeur wel een beetje richting het westen uit gaat.
  Via de gangbare reisburo's is het vrij onmogelijk om voor een "student-vriendelijk budget" wat te vinden. Daar komt ook nog bij dat dit over het algemeen georganiseerde reizen zijn en wij willen juist graag de dingen wat meer zelf bepalen/uitzoeken.

  Wat zijn volgens jullie leuke mogelijkheden of aanraders?

  Alle suggesties en reacties zijn welkom!!

  Groetjes,

  Hanneke
   
 2. Marike peek

  Marike peek New Member

  Lid geworden:
  26 feb 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo Hanneke,

  Het openbaar vervoer in Ierland is niet zo goed geregeld als in Nederland maar inmiddels veel beter sinds wij hier in 2000 naartoe verhuisden. Het beste kun je per bus reizen, dat zijn comfortable touringbussen die tussen de grotere steden rijden. Om de 'binnenlanden' te bereiken ben je eigenlijk aangewezen op liften. Dat is hier nog heel gewoon en goed te doen. De treinen zijn erg duur en de lijnen zeer beperkt. Om te fietsen moet je in mijn ogen tamelijk veel lef hebben en een goede conditie. Zelf wonen wij in het westen en zijn best bereid jullie ergens op te halen en af te zetten. Wil je iets geregeld hebben kijk dan op onze website www.onbekend-ierland.nl onder reizen op maat.
   

Deel Deze Pagina