Grond kopen in Puglia

Discussie in 'Italië' gestart door Rondenise, 25 mrt 2013.

 1. Rondenise

  Rondenise New Member

  Lid geworden:
  16 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi, ik zie op internet olijfvelden te koop met zeer aantrekkelijke prijzen. mag je daar zomaar huisjes op neer zetten of is het net zoals in Nederland : op agrarisch grond mag je niet bouwen
  En als er al een huis op staat mag je dan wel bouwen of zoiets als agriturismo, heb serieuze interesse wie kan mij verder helpen met advies en raad?

  Tony
   
 2. thevilla

  thevilla New Member

  Lid geworden:
  16 apr 2015
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Er zijn voorwaarden voor het mogen bouwen op het platteland. Boeren hebben veel ruimere voorwaarden dan particulieren. Het hangt ook af van de bestemming van de grond. Sommige gebieden hebben een landschapsbescherming. Je mag bijv. ook ook niet de stenen muurtjes slopen, dat wordt allemaal in de gaten gehouden. Ook is het verboden olijven om te zagen. Je moet toestemming vragen en als de boom verder gezond is, ben je verplicht deze elders opnieuw te planten. De bouwvoorwaarden zijn plaatselijk verschillend. Je krijgt dan te maken met de zgn. PPA en dat houdt in dat als er nog geen gebouw is meeverbonden aan het terrein, en dat gebouw kan ook elders staan op een ander stuk grond van de huidige of vorige eigenaren, de grootte van het gebouw afhangt van de hoeveelheid grond die je in eigendom hebt. Vaak moet je min. 1 ha. in eigendom hebben en mag daar dan bijv. 100M2 op bouwen incl. de muren en bijv. terrassen en verdiepingen tellen ook (deels) mee. Als je al groter mag bouwen, dan betaal je vaak flink voor de bouwvergunning. Je moet je dus plaatselijk goed (laten) informeren. Soms kun je ook een stuk grond kopen waarop al een bouwvergunning is afgegeven of er staat een gammel gebouw en dat kun je dan opknappen of een enkele keer ook herbouwen, maar dan is de afmeting vaak gebonden aan de grootte van het bestaande gebouw. Goed informeren dus!
   

Deel Deze Pagina