istanbul weer

Discussie in 'Istanbul' gestart door mustafa aykum, 8 dec 2009.

 1. mustafa aykum

  mustafa aykum New Member

  Lid geworden:
  8 dec 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Als je naar Istanbul gaat voor een citytrip kan je je sjaal en muts met gerust hart thuis laten. De stad heeft een gematigd klimaat met hete, vochtige zomers en lange,natte winters.
  De zonnigste en heetste maanden zijn juli, augustus en september, met een gemiddelde van 12 uur zon per dag en temperaturen tussen 30°C en 35°C. Tijdens die periode kan je je best goed tegen de zon beschermen. De zomer is ook het droogste seizoen in Istanbul. In de zomer zoeken veel Turken zelf Istanbul uit om verkoeling te zoeken aan de kust.
  Ook april,mei,juni en oktober behoren nog tot het hoogseizoen in Turkije. De zon is dan nog steeds aanwezig,temperaturen schommelen tussen 22°C en 30°C, wat erg aangenaam is.
  In de winter is het nog altijd goed vertoeven in Istanbul. Af en toe valt er dan eens een bui maar de temperaturen blijven zacht: ongeveer 15°C. Sneeuw is ook niet ongewoon. Istanbul ligt aan de zee en heeft de reputatie een erg winderige stad te zijn,zeker in de winter.
   
 2. Nikky Rafaela

  Nikky Rafaela New Member

  Lid geworden:
  30 mei 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Turkije, een prachtig land met interessante bezienswaardigheden, zon, zee, strand, schitterende natuur en alleraardigste, gastvrije mensen. Onze vakantiebestemming van 2002 stond al snel vast, we wilden graag nog eens naar Turkije en dan zeker ook naar Istanbul, die sprookjesachtige stad aan de Bosporus.
   
 3. corrie18

  corrie18 New Member

  Lid geworden:
  17 mrt 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo,
  Wij willen 12 dagen naar Istanbul,heb begrepen dat er ook wat strand is ,op zoover krijgt het strand zelfs een 8,8.
  Nu leek het ons leuk strand en stad te combineren maar wat ik ook zoek kan nergens een hotel vinden met strand of in de buurt.
  Groeten Corrie
   

Deel Deze Pagina