Kandy: weeshuis ondersteunen

Discussie in 'Sri Lanka' gestart door Kandy, 11 aug 2011.

 1. Kandy

  Kandy New Member

  Lid geworden:
  11 aug 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Onlangs maakten wij een geweldige rondreis door Sri Lanka. Een zeer indringende ervaring hadden wij in Kandy. Daar bezochten wij een boeddhistisch weeshuis voor meisjes: Het Jayawickrama Childrens Home. Via één van de hotelmanagers (dhr. Schuling) van het Thilanka Hotel kwamen wij met hen in contact.
  16 Meisjes in de leeftijd van 7 tot 18 jaar wonen daar in zeer eenvoudige tot vrij primitieve omstandigheden. Ze slapen in één ruimte in aftandse stapelbedjes, krijgen 2 x in de week eten van de nabijgelegen tempel en van mensen uit de buurt. Verder koken zij zelf op een 2 pits gasstel. Op aanraden van de heer Schuling hebben we dozen met rijst, suiker e.a. producten meegenomen, die zeer welkom waren.
  Op dit moment zijn wij aan het uitzoeken hoe we de meisjes en het Home op een meer structurele wijze kunnen ondersteunen. Voor een goede communicatie zijn wij op zoek naar een Nederlandse tussenpersoon in Kandy. Dan krijgen wij een duidelijker beeld waar echt behoefte aan is, en zijn wij er zeker van zijn dat giften ook eeficient worden besteed. Kent u wellicht iemand?
  Mocht u in Kandy zijn en het weeshuis willen bezoeken, dan kunt u contact opnemen met de heer Marcus Schuling in het Thilanka Hotel. Tel. +94(0)81 2225497.
   

Deel Deze Pagina