nationaal park van niokolo koba

Discussie in 'Gambia' gestart door demol, 11 mrt 2012.

 1. demol

  demol New Member

  Lid geworden:
  11 mrt 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Wie kan mij iets meer vertellen over een excursie naar dit park vanuit Kololi
  met dank
   
 2. Lily1949

  Lily1949 New Member

  Lid geworden:
  5 mei 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Niokolo Koba Park


  Parc National du Niokolo Koba ligt is het oosten van Senegal, net achter de zuid-oostelijke grens met Gambia. Het is het grootse wildpark van West Afrika en een van de laatste plekken waar nog groot wild te zien is. De reis naar het spectaculaire Niokolo Koba park duurt per jeep minstens 12 uur vanaf het toeristen gebied (evt. wachttijd voor de Ferry Banjul-Barra NIET meegerekend!). Deze trip is beter geschikt voor ervaren en fitte reizigers en het is aan te raden om minimaal twee dagen te blijven in het park. Het is wel een duurdere trip door de lange afstand.

  Omdat je naar het buurland Senegal gaat moet je niet vergeten je paspoort en Gele Vaccinatie Boekje mee te nemen. De grensformaliteiten zijn hier nog een dagdagelijks ritueel wat we in Nederland al vergeten zijn. Aan het einde van de dag is je paspoort drie stempels rijker.
  Tegenwoordig kan je zowel via Gambia als via Senegal naar Niokolo Koba gaan. Het zal afhangen van de conditie van de wegen op dat moment welke route beter is. Het kan in het binnenland broeiend warm zijn, de heerlijke zeebries die in Gambia alles verkoelt komt hier niet en temperaturen kunnen dus makkelijk de 45 graden bereiken.

  In het regenseizoen kunnen de wegen onbegaanbaar zijn door de regenval waardoor Niokolo Koba niet te bereiken is, maar je Gambiasafari.com gids zal dit van tevoren uiteraard checken.

  Hou er rekening mee dat het park om 18.00 uur sluit en je dan ook de Simenti Lodge, gelegen midden in het park, niet meer kan bereiken. Voor 18.00 in het park arriveren dus, of overnachten in Tambacounda.  Aangekomen in Niokolo Koba park ben je verplicht om ook een Ranger van het park zelf in te huren en eventueel ook een fourwheeldrive jeep van het park zelf. De wildsafari begint al op weg naar Simenti Lodge. Olifanten, leeuwen, luipaarden, neushoorns, giraffes, antilopen, gazellen, bushpigs (wrattenzwijnen), chimpanzees, bavianen, noem maar op: ze vliegen je soms echt om de oren.

  Wij vonden de Indiana Jones touwbrug over de krokodillen rivier echt fantastisch!

  Simenti Lodge is een aangename maar eenvoudige lodge, gelegen aan de Gambiarivier diep in het binnenland van Afrika. Er is een aggregaat voor de elektriciteit maar deze gaat na twaalven 's nachts uit. Neem dus een zaklamp mee.

  Na je lange en vermoeiende reis is bijkomen op de veranda van de Simenti bar een verademing. Het eten in de lodge is goed en met een beetje mazzel wordt je dessert begeleid door het indrukwekkende geluid van baltsende nijlpaarden. Ga vroeg naar bed want de park safari's beginnen 's ochtends vroeg omdat dan alle dieren naar de waterpoelen gaan om te drinken. Klop 's ochtends wel even je schoenen uit voor je ze aandoet want je bevindt je echt in de Afrikaanse wildernis dus schorpioenen en spinnen volop.

  Wees niet verbaasd als je jouw ontbijt waarschijnlijk moet delen met de luidruchtige apen die het brood van je bord jatten als je even niet oplet of dat een verdwaalde leeuw over het terrein van de lodge langs kuiert, dit hoort er allemaal gewoon bij. In het park zijn ook leeuwen, jakhalzen, hyena's, African Wild dogs en olifanten aanwezig maar omdat het park zo enorm groot is, is de kans groot dat je deze schuwe dieren niet allemaal te zien krijgt. Je zal moe maar absoluut voldaan van deze prachtige klassieke safari terugkomen.

  Je gids van GambiaSafari.com kan je alles uitleggen over deze geweldige grote safari.
   

Deel Deze Pagina