Op stap met gids Rachman

Discussie in 'Indonesië' gestart door Hans en Ilse, 4 aug 2013.

 1. Hans en Ilse

  Hans en Ilse New Member

  Lid geworden:
  4 aug 2013
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  In juli 2013 hebben wij met ons gezin (zoon 20 jaar en dochter 16 jaar) een 13-daagse rondreis over Java gemaakt met gids Rachman en chauffeur Halim. Het vervoer vond plaats in een comfortabel Mitsubishi-busje. Na de start in Bogor (tropische tuin) verbleven wij enkele dagen bij Rachman thuis wat een bijzondere ervaring was. Heerlijk gegeten en uitstapjes gemaakt naar de waterval, de vulkaan en de warmwaterbronnen. Omdat er weinig toeristen komen in dit deel van Java krijg je een goed beeld van het dagelijkse leven en de gewoonten. Hierna werd de tocht vervolgd via Pangandaran, Wonosobo, Jogjakarta en Malang. Door te kiezen voor de toeristische route is er gelegenheid om overal te stoppen en ter plekke bijvoorbeeld fruit te eten of iets te bekijken. Het bezoek aan de Brono-vulkaan en het Ramayana-ballet vonden wij één van de hoogtepunten. Rachman is een deskundige en betrouwbare gids die goed Nederlands spreekt en humor heeft. Halim was een rustige chauffeur die ons prima door het hectische verkeer van Java heeft geleid. Wij hebben een geweldige vakantie gehad en kunnen Rachman aan een ieder aanbevelen die buiten de gebaande paden op vakantie wenst te gaan. De uitgekozen hotels en guesthouses waren prima en voorzien van voldoende comfort. Uiteindelijk zijn we afgezet bij ons hotel op Bali waar wij afscheid hebben genomen van Rachman en Halim. Nog een tip: boek je vlucht rechtstreeks bij Emirates, scheelt honderden euros.
   
 2. MimiD

  MimiD New Member

  Lid geworden:
  9 dec 2013
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Met vier volwassenen hebben we een reis van 8 dagen vanaf Yogyakarta naar Jakarta gemaakt. Reisleider Rachman en chauffeur Salim in comfortabele minibus hebben voor een zeer aangenaam en afwisselend programma gezorgd. Het programma was in grote lijnen afgesproken: de hotels geboekt maar per dag konden we variëren naar gelang het weer en onze wensen.
  We hebben een fantastische week gehad, met grote luxe in mooie hotels en inspirerend logeren bij de gids thuis in zijn eenvoudige woning in een prachtige omgeving. Rachmanreizen waar we via een collega van hoorden is een echte aanrader.
   

Deel Deze Pagina