Pelgrimage: Tour-de-Sri-Lanka

Discussie in 'Sri Lanka' gestart door Dharma-Lotus, 4 apr 2017.

 1. Dharma-Lotus

  Dharma-Lotus New Member

  Lid geworden:
  4 apr 2017
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Sri-Lanka is het tweede land welk zich geheel tot het boeddhisme bekeerde. Rond 250 v.Chr. werd een loot van de vijgeboom waaronder Gautama de Boeddha zijn verlichting vond overgebracht vanuit Bodh-gaya (India) naar Sri-Lanka. Mahinda en Sanghamitta, de zoon en dochter van de Indiase koning Asoka, brachten de loot hierheen wat koning Devanampiya Tissa ertoe bracht zich tot het boeddhisme te bekeren. Hij stichtte het klooster Mahavihara in Anuradhapura en zorgde voor de verdere verspreiding van het boeddhisme in Sri Lanka.

  Van 06-09 t/m 01-10 2017 gaan we wederom een begeleide reis maken door Sri-Lanka welke duidelijk in 3 blokken is te verdelen: het boeddhisme in het noorden, eindeloze stranden in het zuiden en theeplantages en bergen in het midden.

  De reis wordt gemaakt in een kleine groep van maximaal 8 personen. Elke dag kent een programma maar je bent vrij eraan deel te nemen of je eigen plan te trekken. We verblijven bij mensen thuis, in kloosters of kleine hostels. Elke dag is er een lezing over het boeddhisme en het land en de begeleiding is 24/7 aanspreekbaar.
   
 2. Dharma-Lotus

  Dharma-Lotus New Member

  Lid geworden:
  4 apr 2017
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0

Deel Deze Pagina