Sticky: Costa Rica rondreis: wanneer kan ik het beste gaan?

Discussie in 'Costa Rica' gestart door ReisSpecialist, 6 sep 2013.

 1. ReisSpecialist

  ReisSpecialist New Member

  Lid geworden:
  12 aug 2013
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Costa Rica heeft een tropisch klimaat, waardoor het altijd warm en vochtig is. De gemiddelde temperaturen liggen tussen de 20 en de 30 graden. Het land kent een droog- en een natseizoen. Beide seizoenen hebben voordelen en je kunt dan ook het hele jaar door een <A Href="http://www.costaricaonline.nl/reizen-costa-rica-reis.htm" target="_blank">Costa Rica reis</a> maken. Het leukste is om een rondreis te maken met de huurauto langs natuurparken, vulkanen en tropische stranden. Neem je poncho mee, je slippers, wandelschoenen, je badkleding en dan zit je altijd goed.

  De natte maanden
  Costa Rica is een bestemming waar je naar toe gaat voor de natuur, en de natuur heeft water nodig. Het regenseizoen is dan ook van april tot december. Het regent doorgaans niet de hele dag, maar er vallen flinke buien in de ochtend en/of in de namiddag. Als je een rondreis maakt met de huurauto, is het aan te raden om een 4WD te nemen. Als het regent zijn wegen minder begaanbaar en dan is een 4WD handig. Het voordeel van een reis tijdens het regenseizoen is dat de natuur volledig in bloei staat en de nationale parken, zoals Rincon de la Vieja, mooi groen zijn . Ook is deze periode ideaal om de groene zeeschildpadden te zien broeden in het nationale park Tortuguero (van juli tot november). De meeste regen valt in Costa Rica meestal in september en oktober. De afgelegen parken, zoals het Corcovado National Park, zijn dan minder goed te bereiken.

  De droge maanden
  Het droogseizoen loopt van december tot april. Het voordeel van een rondreis in deze periode is dat je meer zon hebt en warmere temperaturen, rond de 25 a 30 graden. Ideaal om op een tropisch strand aan de Pacifische kust te relaxen. Als je wilt snorkelen en duiken in Costa Rica, kan je ook het beste in de droge maanden gaan. Regenbuien zorgen namelijk voor minder zicht, omdat het water troebel wordt. Een excursie naar Isla del CaƱo waarbij je gaat snorkelen of duiken is een echte aanrader in de droge periode.

  Het weer in de Caribische oostkust
  Door de passaatwinden en invloeden van de zee, kent de Caribische oostkust van Costa Rica een ander klimaat. Het regent hier doorgaans meer dan in de rest van het land, maar tijdens de natte maanden in de binnenlanden, kan je aan de Caribische oostkust juist rekenen op meer zon.

  In Costa Rica zijn de klimaatverandering ook merkbaar, pin je er daarom niet te veel vast. Het zou zomaar eens kunnen dat je in september en oktober goed weer hebt en tijdens het droogseizoen regen. Op hogere plekken, zoals bij de nevelwouden van Monteverde en de gebergten van San Garardo de Dota is het het hele jaar door iets frisser. Een trui en een lange broek komen dan van past.

  Costa Rica kun je bezoeken met de rondreizen van <A Href="http://www.costaricaonline.nl/" target="_blank">Costa Rica online</a>. De reisspecialisten van Costa Rica online zijn er zelf geweest - tijdens het natte en het droogseizoen - en kunnen je meer tips geven over de plekke die je het beste kan bezoeken tijdens je rondreis.
   

Deel Deze Pagina