Sticky: Cuba tips

Discussie in 'Cuba' gestart door ReisSpecialist, 6 sep 2013.

 1. ReisSpecialist

  ReisSpecialist New Member

  Lid geworden:
  12 aug 2013
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Cuba, het land van de sigaren, groene plantages, witte stranden met palmbomen en swingende muziek. Je kunt er het hele jaar naartoe, maar de beste periode is wel onze winterperiode. Het is dan droog en zonnig. Er is veel keus in plekken die je kunt combineren tijdens je <A Href="http://www.cubaonline.nl/rondreis-cuba-rondreizen.htm" target="_blank">Cuba rondreis</a>, hieronder lees je een route voor drie weken rondreizen.

  Vlieg naar Varadero om vanuit daar naar Havana te rijden. Begin je reis in deze kleurrijke stad vol Amerikaanse oldtimers, muziek en sfeervolle pleintjes. Ontdek de stad te voet en zie de parken, musea, kathedralen en winkelstraatjes. Nog leuker: je kunt ook per oldtimer een stadsrondrit gaan maken, in de sfeer van de jaren ‘50.

  Reis met je huurauto naar de ‘mojotes’ van de Vinales streek. Verblijf op het platteland en ga als een echte tabaksboer te paard door de velden rijden. Onderweg bieden boeren sigaren aan voor extra inkomen, en met geluk zie je hoe de sigaren gerold worden.
  Ga verder naar Las Terrazas, de koffiestreek. Ga hier met een gids op pad, wandelend door het natuurreservaat. Zwemmen in natuurlijke baden en koffie drinken bij een oude koffieplantage.

  Reis vervolgens via Santa Clara naar Trinidad. In deze steden kun je nu slapen in een Casa particular (Cubaans huis), bij een familie zelf als een soort bed and breakfast. En dat is een aanrader, niet alleen om de sfeer maar ook omdat je waarschijnlijk uitgenodigd zal worden om mee te eten. En dan eet je lekkerder dan in een restaurant!
  Trinidad is de stad van de kleine gekleurde huizen, het is zelfs een UNESCO wereldmonument. Ga met een bici-taxi en gids de stad en buitenwijken verkennen. Hier maak je ook het ongeorganiseerde salsadansen op de Spaanse trappen mee. Wil je zelf dansen? Volg hier dan een salsales, zodat je ’s avonds mee kunt swingen tussen de Cubanen.

  Via Camaguey, daar waar de slaven vroeger op de suikerrietvelden werkten, rijd je naar Santiago de Cuba. Dit is de tweede stad van het land, de stad van de Cubaanse rumba, son en salsamuziek. Bezoek de Trova’s (authentieke muziekhuizen) en dans mee op ritme van de sonmuziek.

  Langs de kust zak je af naar Baracoa. Verblijf hier een aantal dagen, er is genoeg te doen. Bijvoorbeeld een bezoek aan Humboldt National Park, waar je wandelt langs plantages en eindigt bij een waterval in de jungle. Na de bijzondere wandeling wil je maar één ding: een duik nemen in het verfrissende water.
  Vervolg je reis naar het strand bij Guardalavaca, verblijf bij Playa Pesquero omdat dit een rustiger strand is. Eindig hier je reis en geniet van de Caribische zon, heldere zee en het witte strand. Via Holguin vlieg je weer naar huis.

  Houd er rekening mee dat je op Cuba geen geld kunt pinnen. Neem daarom genoeg euro’s mee die je op de luchthaven om kunt wisselen naar Cuban Peso Convertible (het betaalmiddel voor toeristen). Ga ervan uit dat je ongeveer €35 per persoon per dag kwijt zult zijn, inclusief benzinegeld zal dit €50 zijn.

  De bovenstaande plaatsen kun je bezoeken met Cuba online. De reisspecialisten zijn zelf in het land geweest en helpen je met hun reiservaring graag verder. Bouw je eigen rondreis bij <A Href="http://www.cubaonline.nl/" target="_blank">Cuba online</a>.
   

Deel Deze Pagina