Sticky: Vietnam; kan je daar twee weken naartoe?

Discussie in 'Vietnam' gestart door ReisSpecialist, 25 aug 2013.

 1. ReisSpecialist

  ReisSpecialist New Member

  Lid geworden:
  12 aug 2013
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Vietnam; kan je daar twee weken naartoe? Jazeker, dat is mogelijk. Maar wat kun je dan het beste combineren? Om je te helpen met je <A Href="http://www.vietnamonline.nl/bouwstenen-vietnam-reizen.htm" target="_blank">Vietnam reis</a>, hieronder een aantal tips over de route.

  De meeste reizigers reizen van het noorden naar het zuiden en starten hun reis in Hanoi. De hoofdstad van het land zal in het noorden je uitvalbasis zijn om Halong Bay te bezoeken. Plan een dag in om de stad te verkennen; verdwaal in de smalle straatjes van Old Quarter, bestel je eerste springrolls en beleef je eerste tuktukrit.
  Regel een minibus om naar Halong Bay te gaan, de bekende baai met de vreemd gevormde karstbergen. Hier stap je op een traditionele jonkboot, vaar je door de bergen en slaap je een nacht zacht dobberend op het water. Zie de zon achter de bergen zakken terwijl je op het dek ligt te relaxen.

  Terug naar Hanoi om door te vliegen naar Hué, deze oude koningsstad en omgeving kun je per fiets in een dag ontdekken waardoor je de volgende dag doorkunt naar Danang. Vanuit daar neem je de trein naar Hoi An. Deze stad staat bekend om de tailors, het goedkoop maken van pakken, jurken, jassen en schoenen. Trek een dag of drie hiervoor uit, want je kunt ook de tempels van My Son bezoeken en een kookcursus doen.

  Vanuit Danang vlieg je voor het laatste gedeelte naar Ho Chi Minh City of Saigon, zoals de locals de stad noemen. Deze stad zal in het zuiden je uitvalbasis zijn. De tientallen scooters voor het stoplicht, die zie je hier. Kruip door de Cu Chi tunnels middenin de jungle (het is daar onder de grond lekker koel) en leer meer over de Vietnam oorlog. Ga daarna door om de Mekong Delta te ontdekken. Met op de achtergrond het typische geluid van de dieselmotor die achter je boot hangt, zweef je door het water langs kleine huisjes met fabriekjes erachter. Hier ontdek je de lokale ambachten, ontmoet je de locals en proef je de lokale specialiteiten (de coconutcandy is een aanrader). Scoor je laatste souvenirs en vlieg vanaf HCMC weer terug naar huis.

  De bovenstaande plaatsen kun je bezoeken met de bouwstenen van Vietnam online. De reisspecialisten zijn zelf in het land geweest en helpen je met hun reiservaring graag verder. Bouw je eigen rondreis bij <A Href="http://www.vietnamonline.nl/" target="_blank">Vietnam online</a>.
   

Deel Deze Pagina