Van Luang Prabang naar Huay Xai over land?

Discussie in 'Laos' gestart door roy_1981_roy, 7 mrt 2010.

 1. roy_1981_roy

  roy_1981_roy New Member

  Lid geworden:
  7 mrt 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Aangezien er op dit moment geen boten varen over de Mekong naar Huay Xai ivm de droogte zijn we genoodzaakt over land van Luang Prabang naar Huay Xai te reizen. Kan iemand ons meer vertellen over deze reis en hoe lang dit duurt.

  Alvast bedankt!
   
 2. rooieruud

  rooieruud New Member

  Lid geworden:
  15 mrt 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Er zijn verschillende opties om van Luang Prabang naar Houeixai te gaan. De meest voordelige optie is met de lokale bus. Overigens wel erg oncomfortabel en lang (24 uur) aangezien de wegen in het noorden alles behalve goed zijn. Optie 2 is met privé vervoer, te regelen via Green Discovery Laos (www.greendiscoverylaos.com). Uiteraard minder voordelig maar comfortabeler en sneller. Overigens is het nog wel steeds mogelijk om van Luang Prabang naar Pakbeng te gaan over de Mekong. Vanaf Pakbeng zul je dan via land verder moeten reizen naar Houeixai.
   
 3. liesje1982as@hotmail.com

  Lid geworden:
  23 feb 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi,
  Ik heb de reis andersom gemaakt van huay xai naar luang prabang. Een minibus geboekt in Huay xai. Deze duurde ongeveer 12 uur. Onderweg stopten we om mensen uit- en in te laten stappen. En 2 x om te eten. De bus zat vrij oncomfortabel en de chauffeur had op het einde nogal haast en nam het in de bochten niet zo nauw met veiligheid.
  Waarschijnlijk kun dit ook in Luang prabang boeken.
  Succes!
   

Deel Deze Pagina