Weekje Gambia

Discussie in 'Gambia' gestart door ronzuyderduin, 27 mrt 2012.

 1. ronzuyderduin

  ronzuyderduin New Member

  Lid geworden:
  27 mrt 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Op 21 maart terug gekomen van een weekje Gambia. Toen we op de luchthaven kwamen werden we meteen al vergezeld van twee mannen, die ons hun 'vrienden'noemden en wel wisten naar welke bus/auto we moesten (hostes was er nog niet). En na wat euro's hier en daar, via mensen met stapels Dalassi die ze willen wisselen, kwamen onze koffers op het verkeerde busje terecht. Het kwam toch allemaal nog goed en eigenlijk moet je er gewoon om lachen, want het is allemaal net een klucht om te zien!! En dan konden we op weg! Op weg naar Bakau krijgen we een goeie indruk van het landschap en de omgeving. Het hotel Ocean Bay ligt mooi aan het strand en onze kamer is prachtig! Helaas geen zeezicht... We besluiten op het strand uit te rusten. Er zijn fijne ligbedden met parasols en palmbomen. Het strand begint met wit zand en loopt dan inderdaad over in zwart zand, maar de zee is zalig om in te zwemmen. Wanneer we uit het water komen hebben we meteen al weer 2 mannen om ons heen, die zich onze "vrienden"noemen,je naam willen weten enz. Ook de dames die fruit maken op t strand proberen je te benaderen om maar vooral bij haar schoongemaakt fruit te kopen..De volgende dag blijven we bij het zwembad , om niet weer vrienden te hoeven maken.(Echt wennen hoor!!!) We willen wat geld wisslen en water kopen, dus verlaten we het hotel, om meteen vergezeld te worden door een Gambiaan die ons gaat vergezellen. Volgens hem hadden we hem al op het strand ontmoet?!? Oké, zo gaat het dus daar!! Hij (Babu) blijft de hele vakantie onze gids rond Bakau en zodra je je buiten het hotel begeeft, is hij er gewoon. Hij helpt bij de wisselkantoortjes enz.
  s'middags ontmoeten we Abdu de gids die we via het forum konden regelen en spreken af om zondag op pad te gaan. De tour gaat via wat plaatsjes naar Serekunda. Daar bezoeken we de markt...Wat véél mensen, wat véél vis, wat veel spullen..!!!Het is enorm! Je weet niet wat je ziet.Ik kreeg een beetje het koninginnendagmarkt -gevoel, maar dan nog erger!!Met m'n fototoestel gewoon voor me(tip op het forum) heb ik toch leuke foto's kunnen maken. Daarna even naar het Compound , waar de schoonouders van Abdu wonen. Er komen heel veel kinderen overal vandaan en gelukkig hebben we snoepjes en pennen bij ons, waar ze enorm blij mee zijn.Wonderlijk en innemend allemaal. We vervolgen onze tocht, via de verkoop van koeien(staan allemaal aan een autoband) en een groot "veld "met geiten(verkoop) naar Paradise beach. Daar eten we wat en rusten wat uit op de "bedden'aan het strand. Na wat zwemmen in zee gaan we rond 16.00 uur door naar Tanji. Als we in de buurt van het vissersdorp komen, hangt er al een grijze waas door het roken van de vis. Op het strand ziet het ECHT (serieus bedoeld)zwart van de mensen; zoveel mensen- zoveel boten, je weet echt niet wat je ziet!! De vrouwen lopen langs touwen door het water naar de boten, om de vis te kopen en aan land te brengen!!Ongelooflijk!! We lopen terug langs de rookovens met de vis en maken dat we in de auto komen(geur). Dan op naar de ouders van Erwin, om even hallo te zeggen en een babbeltje te maken over hun stichting. Zo rond 17.30 uur worden we weer bij het hotel afgeleverd, waar onze plaatselijk gids ons al weer op staat te wachten...Het was een prachtige dag met veel indrukken met een fijne en goede gids!!!
  We gaan met Babu naar een plaatselijk restaurantje waar een leuke band speelt en vertrekken woensdags weer naar huis.Wow....Nee we zijn niet besmet geraakt met het Gambia virus ,maar we hebben wel een erorme ervaring opgedaan en hadden het niet willen missen.
   

Deel Deze Pagina