wie heeft er ook een dominicaanse vrind

Discussie in 'Dominicaanse Republiek' gestart door nancy van den borre, 7 mrt 2009.

 1. fritz wunderlich

  fritz wunderlich New Member

  Lid geworden:
  16 aug 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo Nancy,
  Ik had voordien al op de site gekeken.
  Nu is het zo dat landen waar geen verdragen mee zijn afwijkende bepalingen kunnen gelden.
  Vandaar mijn info van het land zelf en toegang tot ambassade/consulaat!
  Geweldig dat je het binnenland in wilt gaan.
  Je maakt er snel contact met de bevolking en leert het land werkelijk kennen. Een maand is best lang. Probeer je er werk te vinden? Kijk vooral eens in Moca. Laat in ieder geval weten wat je er van vindt.
  Dat je Belg bent, had ik al begrepen. Ik woon in Nederland maar heb ook in België gewerkt. Vandaar! Als het kan probeer ik volgend jaar in januari of februari weer naar de D.R. te gaan en wat rond te reizen. Bij ons is grote onzekerheid op de arbeidsmarkt maar, wij blijven maar positief.
  Groet van Fritz.
   
 2. Kishi

  Kishi New Member

  Lid geworden:
  20 jun 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi,

  Ik ben een week geleden terug gekomen van 16 dagen Dominicaanse republiek. Het is een prachtland en zeker om verliefd op te worden. Ik was zelf op zoek naar verhalen van andere mensen die hun ervaring over het land en de mensen van dominicaanse republiek delen en om zo ook mijn ervaring te delen.

  Het land:
  Dominicaanse republiek is een prachtige, goedkope land, zon, zee en strand en carabisch als het maar kan. Het land is heel warm en zo ook de mensen. Ik verbleef in sosua en in een all inclusive resort. Binnen het resort onwijs prachtig en de hele dag door activiteiten en entertainment. Buiten het resort zul je de 1e keer heel wat benaderd worden om winkeltjes te bekijken. Daarna houd dit wel op. Je ziet duidelijk het verschil tussen de armen en de rijken om het zo te zeggen. De mensen daar hebben een totaal andere mentaliteit en enorm zorgzaam. Natuurlijk zitten er ook valse mensen bij maar die heb je overal. Mijn 2 weken waren onbeschrijfbaar en zeker voor herhaling vatbaar.

  Vakantieliefde:
  Mijn vriendin en ik hebben daar ook 2 dominicaanse mannen leren kennen. Zij beweerden hotel de botel te zijn op ons, echter wij bleven realistisch en zagen hen als een vakantieliefde. In 1 week kan je niet zo snel houden van iemand.! Eenmaal terug in Nederland bleven de mannen contact houden en beweren te wachten op ons. Er werd moeite gedaan vanuit hen om contact te hebben via internet en mobiel. Zij beweerden speciaal voor ons engels te gaan leren en te sparen om naar Nederland te komen. Na 5 dagen werd al duidelijk dat de man die mijn vriendin leuk vond er nog een andere vrouw (uit london) er naast hield, echter deed dat niks bij mijn vriendin omdat zij hem als vakantieliefde zag. Hij probeert nu mij te overtuigen hoe echt zijn liefde voor mijn vriendin is. Enorm komisch. Mijn vakantieliefde beweert dat zijn vriend gestoord is en mij constant te overtuigen dat ik de enige ben. Ik kan er alleen om lachen want eindstand ik zit in Nederland en hij 7600 km verder.

  De jonge mannen en vrouwen:
  Kortom de meeste dominicaanse mannen zijn uit op jouw geld omdat het een arm land blijft. Bijna alle vrouwen gooien zichzelf op blanke mannen en vaak onder toezicht van hun pooier die zelf op jacht is op een toerist. Het begint met een praatje, hele avond dansen, nummers wisselen, ze willen een drankje, daarna geld voor de taxi om thuis te komen. En de vrouwen die zijn het ergste, lopen bijna naakt, pas ook op er zijn veel transseksuelen en je ziet het in de donker niet makkelijk. Dus mannen, kijk goed uit!
  De meeste mensen in de club kennen elkaar en die zul je ook elke dag zien. Zij zijn uit op hetzelfde en doen het dagelijks, proberen geld te verdienen bij de toeristen en nog beter weg te komen van Domincaans republiek.

  Laat een vakantieliefde een vakantieliefde blijven zo ver ik kan adviseren. Ben je een keer naar dominicaanse republiek geweest en je word verliefd en hij of zij ook op jou? laat hij of zij dit keer sparen en komen en probeer zo je liefde te testen. Liefde is eenmaal een spel en die moet je samen zien te overwinnen maar op een afstand van 7600 km is vertrouwen de moeilijkste schakel.

  Vrienden:
  Wij hebben een goeie vriend leren kennen in dominicaanse, hij is een intelligente, studerende, beschermende jongeman. Hij werkte in het resort en vertelde alles over het land en de mensen. Hij beschermde ons ook. Als iemand op ons afkwam was hij degene die hun weg ging jagen. Heel lief.

  Werken en wonen in Dominicaanse:
  Zet goed op een rij wat de voor en nadelen zijn van je land en dominicaanse republiek. Overweeg dan om daar te wonen. Het vinden van een baan en woonplek is heel moeilijk in Dominicaanse republiek. Ik ben ook verliefd geworden op het land en heb er heel wat speurwerk naar gedaan. Het is geen eitje en Nederland is toch een welvarend land met een betere regering.

  Heel veel succes!
   
 3. francois.eriksen

  francois.eriksen New Member

  Lid geworden:
  10 dec 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Kishi,

  bedankt voor je verhaal hierboven,ik denk wel dat je kan zeggen dat de reeds eerdere verhalen die op dit forum hebt gelezen over de realiteit daar ook waar zijn.
  Toch wil ik even vermelden je zegt zo goedkoop,je was daar in een All In resort dan denk ik toch dat je daar geen geld moest uit geven(behalve drinkgeld).Kun je me dan misschien vertellen wat goedkoop was?Ben je in Sosua eens een supermarkt binnen geweest?
  En misschien wilde je het hierboven niet
  noteren maar het was deze mannen niet alleen te doen om geld maar ook om met hen te gaan slapen,zelfs bij de meiden is het niet alleen om drank en taxi te doen geweest,ze proberen alle om met je te gaan slapen voor een paar duizend peso's te kunnen binnen rijven.
  Interdaad de barbiepoppen(dat zijn degene die meestal met glinstere kledij rondlopen) die kun je als man best mijden omdat je niet weet of het wel vrouwen zijn en kunnen ook vrij agressief zijn.Ik kan u zeggen de meest opgetutte vrouwtjes laat deze maar links liggen.

  groetjes,
  Francisco
   
 4. funkyrose

  funkyrose New Member

  Lid geworden:
  5 jul 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo Fransisco,

  Ik verbleef inderdaad in een resort met all in ook alcoholische drankjes(wijn, bier en cocktails).
  Ik ben in Sosua en puerto plata naar de grote supermarkten geweest. Etenswaren zijn goedkoop. Wij zaten wel in een resort maar het is toch zo dat je wel eens wat anders lust. Amerikaanse cake kost hier 4 a 5 euro en daar 1 euro. Drank (alcoholische) is daar ook goedkoop, heel veel keuze ook. Voor een fles bacardi betaal je hier snel 15 euro en daar 6 euro om als voorbeeld te noemen.

  En wat betreft de mannen en vrouwen, het is voor hun een soort laatste redmiddel om rekeningen te bekostigen.

   
 5. angharad

  angharad New Member

  Lid geworden:
  13 jul 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hai, ik doe ook nog een duit in het zakje, mijn dom vriend heeft zelfs een zelfmoord scene opgezet om geld van mij los te krijgen voor zijn begrafenis, inclusief afscheidsbrief en al, niet gedaan natuurlijk,En twee weken later was hij weer opgestaan uit de dood, en mailde hij mij gewoon weer, maar niet vanuit de hemel!!
   
 6. pollo

  pollo New Member

  Lid geworden:
  30 jun 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  dit nu echt liefde tot in de dood,
  ik heb in thailand gewoond,is daar normaal om de mensen af tezetten,smoesjes met ,
  pa is dood,
  mijn broer in de gevangenis,enz,enz,
  dus bijna overal ,t zelfde in de arme landen,
  grt sargento
   
 7. Francisco

  Francisco New Member

  Lid geworden:
  2 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  op het sosua nieuws enkele dagen geleden,NL die al 12j met een plaatselijke was heeft zich ook laten uitkleden.Deze was van goede trouw en ligt zelfs met haar in een procesprocedure.(zie sosua nieuws)
  Spijtig genoeg voor deze persoon,in ieder geval weer een waarschuwing voor de andere die denken dat dit bij hen niet zal gebeuren.
  Ik heb het al eerder aan gekaart ik vertrouw er geen één(zelfs mijn vriendin niet).Het is alleen om deze bevolking om het geld te doen.
   
 8. acevedo_419

  acevedo_419 New Member

  Lid geworden:
  14 aug 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoie Nancy,

  ik ben zelf en dominicaan en ik woon in nederland.
  ik vind ook dat je wel moet uit kijken met wie je om gaat, maar dat wil niet zeggen dat je geen echte liefde kunt vinden! ik zelf ben ook verlieft geworden op en nederlandse man en ik ben niet bij hem weg gegaan zo gauw ik in nederland kwam! we zijn na tien jaar nog steeds samen en hebben twee mooie dochters.

  geef de liefde en kans, maar velies niet de realitijd uit het oog,er zijn heel veel mannen daar die en weg uit zoeken!

  wees voorzichtig en leer hem eerst goed kennen voor dat je en stap onderneemt.

  maar ik weet niet of daar wonen iets voor jou zou zijn, het leven is heel zwaar daar en zijn familie zou denk ik heel veel op jou leunen omdat jij uit het buitenland komt en hun vast denken dat je rijk bent.
  zo be carefull meid.

  groetjes uit nederland
   
 9. gmdebakker

  gmdebakker New Member

  Lid geworden:
  25 jun 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Mooie woorden Julia.

  Ik heb een Dominicaanse vrouw,heb haar hier leren kennen maar is een zeer betrouwbare vrouw.We hebben pas samen een kindje gekregen,een betere moeder kan ons zoontje zich niet wensen.Iedereen heeft zo zijn eigen ervaring en dat komt doordat ieder mens verschillend is.Overal zijn rotte appels maar overal zijn ook goeie mensen.
   
 10. Kishi

  Kishi New Member

  Lid geworden:
  20 jun 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi,

  Ik ben van de week terug gekomen uit Punta cana. 4 maanden geleden zat ik nog in Puerto plata. Punta cana is geen aanrader als je buiten het resort wil wandelen.

  Een dood in scene zetten voor geld of vertellen dat je familielid ziek is gebeurd alleen voor geld. Een kennis uit DR beweert dat zijn vader op sterven staat en indirect vroeg hij om geld. Het is verschrikkelijk wat met niet verzint maar het zijn niet alle dominicanen. Meestal degene die geen moeite doen om iets te bereiken zoals de sanky pankys.
  Uiteindelijk gebeurd dit op verschillende manieren in alle arme landen zoals eerder aangegeven.

  Betreft werken of stage lopen, beste manier is met je benodigde papieren naar een resort of bedrijf gaan en ter plekke solliciteren want via email gaat het heel moeilijk. Je krijgt geen meestal reactie. En reken niet op een geweldig salaris maar een salaris tussen 4000 (puerto plata) a 10000 pesos (punta cana).1 euro is 52 pesos nu.

  succes iig!
   
 11. henk@jan.com

  henk@jan.com New Member

  Lid geworden:
  6 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Kishi,

  vind ik zeer positief dat iemand toch gedeeltelijk zijn ervaring mee geeft.Blijk baar hebben ze allemaal de zelfde ziekte daar,geld aftroggelen op alle soorten manieren
  en het verhaaltje dat iemand van de familie in het ziekenhuis ligt heb ik al bij 20 verschillende meiden gehoord(dan haak ik vlug af).Het gevaarlijkste is nog als je ze iets geeft dan willen ze meer en meer.
  Maar ja ik zal maar stoopen want er zijn er hier op het forum die het wel weten hoe de vork in steel zit maar het niet willen bekennen en dan geven ze kritiek op je.

  gegroet,
  Henkie
   
 12. henk@jan.com

  henk@jan.com New Member

  Lid geworden:
  6 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Kishi,

  vind ik zeer positief dat iemand toch gedeeltelijk zijn ervaring mee geeft.Blijk baar hebben ze allemaal de zelfde ziekte daar,geld aftroggelen op alle soorten manieren
  en het verhaaltje dat iemand van de familie in het ziekenhuis ligt heb ik al bij 20 verschillende meiden gehoord(dan haak ik vlug af).Het gevaarlijkste is nog als je ze iets geeft dan willen ze meer en meer.
  Maar ja ik zal maar stoppen want er zijn er hier op het forum die het wel weten hoe de vork in steel zit maar het niet willen bekennen en dan geven ze kritiek op je.

  gegroet,
  Henkie
   
 13. B.

  B. New Member

  Lid geworden:
  25 mei 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Heb ook in Punta Cana iemand leren kennen.
  Het was maar 3 dagen eigenlijk. Maar wel meteen
  een speciaal gevoel(klik)toen we elkaar voor t eerst ontmoetten al...

  Hij belt me bijna elke dag op en is desperate..
  zo graag wilt ie bij me zijn.. Hij wilt me
  voorstellen aan zijn moeder ook.
  Maar probleem is dat hij geen Engels spreekt.,
  dus beetje lastig., aangezien ik n half woord Spaans spreek...'

  Omdat ik hier toch geen baan heb, zit ik ook te denken om daar te gaan werken... maar dat moet wel te realiseren zijn heb ook nog n
  dochtertje van 4 jaar.
   
 14. simpelmind

  simpelmind New Member

  Lid geworden:
  3 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Bée,
  Ga eens rondkijken in delen van het land waar plaatselijke bevolking woont (dus niet Punta Cana)en loop eens door de wijkjes waar enkel lokale bevolking woont. Er zijn daar moeders die hun (soms zeer jonge) dochter(s) op een presenteerblaadje aanbieden!
  Het gaat gewoon om geld.
  In jouw geval denkt de jongen vast dat je, als blanke vrouw, bulkt van het geld. Hij weet ook dat je vliegticket net zoveel kost als het bedrag waarvoor hij (als hij werk heeft) minstens 9 maanden moeten werken in een hotel.
  Jij kunt hem met je halve woord spaans niet uitleggen dat dit niet zo is en hij spreekt enkel spaans.
  Een goed gesprek voeren lijkt mij zo toch al vrij ongemakelijk en ik vraag mij af wat er naast het lijfelijk gebeuren nog overblijft.
  Mijn persoonlijke ervaring met een vrouw die ik al jaren ken en die overigens goed engels spreekt, is dat je er op een gegeven moment toch achter komt dat je behoorlijk genept bent en, al doet dat pijn, je er het beste aan doet om het kontakt per direkt te verbreken. Beter nog: begin er niet aan !!!!
   
 15. Dre Broeders

  Dre Broeders New Member

  Lid geworden:
  26 jun 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik woon hier al 17 jaar en spreek vloeiend Spaans.
  Als ze mij om geld vragen doe ik net of ik niks versta.
  Hebben ze geslapen met een sextoerist.
  Geld gekregen voor het liefdesspel.
  Komen dan de kamer uit en vragen dan of ik hun ontbijt wil betalen.
   
 16. frank.somers5

  frank.somers5 New Member

  Lid geworden:
  4 mrt 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  hallo Nancy
  Ik heet frank ben dit jaar voor het eerst in de dom geweest geweldig en verliefd worden is daar echt niet moeilijk maar in feite draai het maar om één ding GELD of je dat nu gelooft of niet het is een vorm van overleven ik ben bijna de hele werled al rondgereisd en heb mijn hart ook daar verloren aan het land nog niet aan een persoon omdat ik daar zeer nuchter in blijf en in de meeste landen waar armoede is is dat hetzelfde oofk de verhalen geloof mij . Kijk ik ken francisco goed ook hij laat zich vangen alhoewel hij dat niet wil toegeven ik ga dat nu niet uitleggen want dat is prive ik heb vroeger ook die fout gemaakt in brazilie maar heb er wel uit geleerd .
  Zelfde vele vrouwen gaan naar turkeien de turken hebben zich zo daar op gespecialiseerd dat kunnen wij niet zeggen ze self wij hadden niets dus .... ik ken vrouwen die al meer dan 4OOO.OOO oude belgische franken (100000 euro ) aan een man daar gespendeerd hebben niet in een keer maar stukje per stukje
  Wel in de dom is het niet anders de sommen zullen wat kleiner zijn maar het principe is hetzelfde en ja ik was daar en heb zo dikwijls gezien ooooh ik bedrieg je niet ze waren weg nieuwe komen aan en het spel begint opnieuw .
  Je kunt het hun niet kwalijk nemen wij europeanen moesten maar niet zo dom zijn om dat te doen en geld te geven , maar echte liefde zal wel bestaan maar zelden denk ik
  Natuurlijk zijn er steeds uitzonderingen dat zeg ik niet en de mensen zijn daar echt niet slecht dat is larie maar pas gewoon wat op en laat je kop niet te zot maken
  alle ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb
  Frank
   
 17. francois.eriksen

  francois.eriksen New Member

  Lid geworden:
  10 dec 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Na 10 jaar D.R. en dubbel zo veel keer verbleven,weet ik goed genoeg wat goed en slecht is al daar.Spijtig genoeg heb ik een meisje dat ik zelf al 3 jaar kende en waar het sinds november vorig jaar niet meer met klikte een einde aan gemaakt.Grote deels door dat ik iemand anders heb leren kennen in nov.
  en waar ik nu in mei 3 weken mee geweest was.
  Spijtig genoeg worden er soms beoordelingen gemaakt van de D.R.maar er is ook een andere kant.Toch voorzichtigheid is altijd raadzaam,maar je doet er niets verkeerd mee om iemand waar je om geeft(en wederzijds ook)deze te steunen.Ik heb iemand leren kennen die nog studeerd(hoge school)die alleen met haar moeder woonde,waarvan de moeder weldra gaat trouwen met een Dominicaan en waar het meisje min of meer de deur uit moet wegens kleine woonst.Zodus heb ik nu voor mijn vriendin een appartementje gehuurd en bemeubeld wat me natuurlijk geld kost.Het voordeel is dat ik er nu kom ik nu niets meer hoef te zoeken voor overnachting al hoewel dat ik er nog niet over uit ben???In dien ik dit niet zou doen moet ze zelf proberen te overleven en wordt ze natuurlijk een prooi in het nachtleven al daar om aan geld te komen.
  In dien het later blijkt dat ik er niet goed aan heb gedaan dan heb ik al vast geprobeerd
  dat ze op de goede weg bleef.Dit is mijn story en vermits ik al enige tijd in Sosua kom
  en vele meisjes ken die op zoek zijn naar wat pesos om te overleven(bars en dergelijke)doen de meeste dit wel uit noodzaak en blijkt dit ook de goedkoopste manier om aan geld te komen.Toch heb je vlug door met wie je te doen hebt.Allé ik toch.
  nb.:spijtig genoeg spreekt mijn bovenbuur hier
  een verhaal(laat je kop niet zot maken),maar ik moest wel naar 2 meiden informeren voor hem
  die hij enigzins in maart daar leerde kennen.
  Francisco
   
 18. corazon

  corazon New Member

  Lid geworden:
  3 jun 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  tja ,ik lees jullie verhalen om er positieve energie uit te halen.
  8 jaar terug kwam ik in de DR tegen waar ik naar op zoek was...mijn roots,al ben ik geen dominicaanse,misschien in een ander leven,ik herken daar zoveel,en t is t eerste land ooit waar ik me thuis voel.
  Maar ook ik viel in die valkuil,en hard ook..jammer want ik voel me zoals hun maar we zijn echt niet t zelfde...wakeupcall. wil daar met een paar jaar wonen(yep zo erg is t)ik ga er nu op de bonnevooi een half jaar heen,ben 46jr en een leuke vrouw..hahaha Alles tegen? waarschijnlijk wel maar maakt niet uit. ik heb er van geleerd,ze willen allemaal je geld of je lichaam,zelfs je aangetrouwde familie!!! ze zijn vergeten wat voor rijkdom ze al hebben,maar iid dat is door de westerse wereld(maar ook door landgenoten)verknald..want hier is het nooit genoeg.
  ik heb niets meer,geen huis,auto,inboedel,sieraden..(en ik had alles en genoeg!)alles verkocht om mijn vrijheid te verkrijgen..ik vertrek en duik t avontuur in,ik geloof nog steeds in wie goed doet goed ontmoet..volg je hart,je wens,je droom..dit is mijn keuze en dat heeft niets met hun keuze te maken..jammer voor hun. liefde voor vrienden,familie of je partner zijn niet,nooit te koop!!...misschien kom ik nog eens iemand van jullie ergens tegen. laat je door niets tegenhouden..geniet! heb je nog tips voor de carib.kust of voor de vervelende maar nodige verplichtingen,mail me
  en mocht jij ook weer gaan,geniet van de mannen..(of vrouwen)en hou je hoofd erbij...hahaha
   
 19. johanjarabacoa

  johanjarabacoa New Member

  Lid geworden:
  19 jun 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  mooie verhalen hier!
  Woon zelf een kleine 4 maand hier in de dominicaanse. Prachtig land!
  En ja heb hier ook iemand leren kennen(kan bijna niet anders he). Is zeker niet uit op mijn geld( heb ik trouwens niet).
  Nu mijn probleem is het volgende, moet binnen enkele weken voor een tijdje( weet nog niet hoelang) terug naar Belgie, wegens ernstige ziekte van mijn vader.
  Heeft er iemand tips of suggesties dat mijn vriendin mee zou kunnen( wat moet ik daar allemaal voor doen? Weet er helemaal niets van). Klein probleem is: mijn vriendin is officeel gehuwd... haar echtgenoot is 4 jaar geleden vertrokken naar NewYork.
  Alle tips zijn welkom
  Johan
   
 20. Francisco

  Francisco New Member

  Lid geworden:
  2 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Johan,

  ik wil je niet ontgoochelen en je kan natuurlijk altijd proberen om ze mee te nemen,
  maar toch betwijfel ik het dat dit gaat lukken.Visum aan vragen voor haar brengt zo romslomp mee,alle vijf minuten hebben ze weer een dokument nodig je moet zelf ook één en ander regelen voor haar in Belgie en je leeft dan nog in de D.R..De enigste die haar zou kunnen gemakkelijk buiten krijgen is haar man zelf omdat ze er mee nog gehuwd is(en dan nog).
   

Deel Deze Pagina