Wifi vanaf 2 april 2013 bij KLM op Boeing 777-300ER (773)

Discussie in 'Costa Rica' gestart door Guest117, 11 mrt 2013.

 1. Guest117

  Guest117 New Member

  Lid geworden:
  2 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  KLM biedt vanaf 2 april wifi op één Boeing 777-300ER

  SCHIPHOL - KLM voert op 2 april de eerste commerciële vlucht uit waarbij passagiers aan boord gebruik kunnen maken van draadloos internet. De Boeing 777-300ER waarop wifi beschikbaar zal zijn is inmiddels van de benodigde apparatuur van Panasonic voorzien. Bovenop de romp van het toestel heeft KLM Engineering & Maintenance een antenne gemonteerd.

  De antenne, een ‘bult’ van 2 meter lang en 1 meter breed, is bevestigd op de PH-BVF, ter hoogte van de vleugels, meldt Wolkenridder Actueel. Ook is het overige technische materiaal aan boord geïnstalleerd. Een team van leverancier Panasonic Avionics was gedurende de modificatie aanwezig om te assisteren.

  Animo
  In totaal heeft KLM E&M een kleine twee weken nodig gehad om alles te installeren, te testen en te certificeren. De installatie van het systeem gebeurt in het kader van een test die KLM en Air France uitvoeren met wifi aan boord. Gekeken wordt of er voldoende animo is voor de service. Ook bij Air France wordt in het kader van de test één Boeing 777-300ER van het Panasonic-systeem voorzien.

  Passagiers op de wifi-vlucht kunnen, tegen betaling, toegang krijgen tot internet met hun smartphone, laptop of tablet pc. Ze kunnen ook sms’en en e-mailen via het mobiele netwerk. Het wifi- en gsm-systeem gaat automatisch aan wanneer het vliegtuig boven 20.000 voet vliegt.

  Bron: zakenreisnieuws.nl

  Groetjes
  Theo
  www.vluchtschemas.info
   
 2. Guest117

  Guest117 New Member

  Lid geworden:
  2 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  30-03-2013 AMSTELVEEN - KLM en Air France voeren woensdag voor het eerst vluchten uit met wifi aan boord. Passagiers kunnen hierdoor aan in alle klassen aan boord sms'en, e-mailen en internetten via hun eigen smartphone, laptop of tablet. De kosten hiervoor bedragen 10,95 euro per uur of 19,95 euro voor de gehele vlucht. De eerste KLM-wifivlucht is de KL757 naar Panama.

  Toegang tot alleen de internetportal aan boord is gratis. Deze portal biedt verschillende gratis diensten, waaronder het laatste nieuws en relevante informatie over de luchtvaartmaatschappijen en hun bestemmingen.

  Het gaat nu nog om een test, waarbij tot het eind van dit jaar bij elke maatschappij een Boeing 777-300ER’s met een wifi-systeem aan boord wordt ingezet. Air France-KLM voert deze ‘pilot’ uit in samenwerking met Panasonic Avionics, het bedrijf dat de benodigde technologie heeft geleverd.

  “Veel van onze klanten vinden het belangrijk dat zij overal en altijd goed bereikbaar zijn. Wij streven ernaar het beste product en het beste systeem te vinden dat bij hun wensen en behoeften past”, zegt KLM-topman Peter Hartman. Verschillende andere luchtvaartmaatschappijen bieden al standaard wifi aan boord.

  De socialmediateams van KLM gaan tijdens de vlucht de dialoog aan met klanten via Twitter en Facebook. Het nieuws over de eerste wifivlucht is via Twitter te volgen via de hashtag #KLMwifi.

  Bekijk hoe het Wifi-systeem in de toestellen is geïnstalleerd op Luchtvaart.tv. www.luchtvaart.tv/video.php?id=14102

  Bron: www.zakenreisnieuws.nl

  Groetjes
  Theo
  www.thelatinworld.nl/costarica.html
   

Deel Deze Pagina